Foto: Helge Skodvin

Det norske fiskeernæringsseminaret blir arrangert i november – for første gang siden 2000.

– Fiskeernæringsmiljøet i Norge er sterkt, men det er ingen felles møtearena for fagmiljøet her til lands. Det ønsker vi nå å få på plass, sier Bente Torstensen, forskningsdirektør ved NIFES.

Hun er med i organisasjonskomiteen for Det 12. norske fiskeernæringsseminaret. Frem til år 2000 var det et fast arrangement i regi av ulike norske forsknings- og industrimiljøer. Nå, etter 15 år, plukker NIFES opp stafettpinnen og blåser liv i seminaret igjen. 5. og 6. november går det av stabelen i Bergen sentrum.

Arena for unge forskere

I tillegg til at det kommer inviterte foredragsholdere, blir seminaret en anledning for forskere til å legge frem det de holder på med, forteller NIFES-forsker Nina Sylvia Liland, som også er med på organiseringen.

– Folk kan sende inn egne abstrakter. Vi håper på mange innlegg fra unge forskere, sier hun.

Både Liland og Torstensen ser frem til å få innsikt i hva andre norske fiskeernæringsmiljøer driver på med.

– Vi ønsker å få til en god møteplass for forskere i Norge og industrien. Kanskje vi også kan legge grunnlag for nye prosjekter og samarbeid, sier Liland.

Fag i enorm utvikling

Selv om det er gått 15 år siden sist, har arrangørene troen på årets seminar.

– Innimellom kan det være vanskelig å få nok deltakere til møter, det er sterk konkurranse. Men nå tar vi sjansen og håper at miljøene mobiliserer. Da vi arrangerte sist måtte vi jobbe knallhardt for å få folk til å komme. Men jeg er optimistisk. Det har skjedd enormt mye innen fiskeernæring på disse 15 årene, sier Torstensen.

Hun håper også at Det norske fiskeernæringsseminaret i fremtiden kan bli arrangert annethvert år og gå på rundgang mellom miljøene i landet.

Meld deg på her.

 

Filer til nedlasting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer