En liten båt kjører fra et oppdrettsanlegg.
Foto: Eivind Senneset

The Seafood Innovation Cluster i Hordaland, som NIFES er en del av, får status som Norwegian Centre of Expertise (NCE).

Det offentliggjorde næringsminister Monica Mæland og kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i dag. Målet med NCE er å støtte næringsmiljøer som har store muligheter for vekst.

Klyngene som får status som NCE skal bestå av bedrifter og kunnskapsmiljøer som er internasjonalt orienterte og har stort potensial for videre vekst basert på innovasjon, økt samarbeid, internasjonalisering, forskning og utvikling. Disse miljøene skal ha stort potensial for å bli sentrale vekstmotorer for norsk økonomi.

– Vi er stolte over at sjømatklyngen får denne ekspertisestatusen. Dette sender også signaler om hvor viktig forskningen som foregår i klyngen er, ikke minst sjømatforskningen ved NIFES, sier Øyvind Lie, direktør ved NIFES.

The Seafood Innovation Cluster består av en lang rekke aktører innenfor sjømat og havbruksnæringen. Hensikten er å sikre en videre bærekraftig utvikling av norsk sjømatnæring. Klyngen bidrar med arbeidsplasser og verdiskapning langs hele kysten.

– Utviklingen i oljeprisen har gitt oss en klar påminnelse om at vi trenger flere ben å stå på ved siden av olje- og gassindustrien. Forskerne har anslått at det er mulig å seksdoble omsetningsverdien fra marin produksjon innen 2050. Da må utdanning, forskning og utvikling være toppen av vår dagsorden, sier Tanja Hoel, daglig leder av klyngen.

Norwegian Centre of Expertise er et langsiktig program som tilbyr bedriftene faglig og finansiell støtte til utviklingsprosesser i opptil ti år.

Les mer om NCE-programmet her.

Les mer om sjømatklyngen her.

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer