NyOmega-3
Startdato: 1. januar 2015
Sluttdato: 1. oktober 2018
Finansert av: FHF
Samarbeidspartner: Nuseed, CISIRO
Prosjektet ledes av: NOFIMA

Bakgrunn

Omega-3 fettsyrer er viktige næringsstoff i fiskefôr og de langkjedete marine omega-3 fettsyrene, EPA and DHA, har frem til nå kun blitt funnet i marine organismer, mens α-linolensyre (ALA) finnes i flere planteoljer. Globalt er det mangel på marine oljer til bruk i fiskefôr på grunn av blant annet økt forbruk fra oppdrettsnæringen. GMO planteoljer og marine heterotrofe mikroalger er mulige fremtidige kilder til EPA og DHA. Når man bytter ut en fôrråvare med en ny, er det viktig å finne ut om denne er like trygg for fisken som tradisjonelle fôrråvarer.

Målsetting

Det overordnede målet NewOmega-3 er å fremme kunnskap om hvordan man kan bruke nye kilder til EPA og DHA i fiskefôr og dermed fylle eksisterende kunnskapshull. I det nye prosjektet, NewOmega-3, vil vi undersøke 1) hvordan disse nye omega-3 kildene kan sikre optimal fisk helse på ulike livsstadier, 2) hvordan de kan bidra til at det endelige produktet har tilfredsstillende ernæringsmessig kvalitet og 3) vurdere produktene i forhold til trygt fôr og trygg sjømat.

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer