Liten i Norge
Startdato: 1. januar 2010
Sluttdato: 31. desember 2016
Finansert av: FHF
Samarbeidspartner: RKBU Uni helse, FHI
Prosjektet ledes av: RBUP øst og sør

Bakgrunn

Gravide kvinner i Norge er blant den gruppen som har lavest sjømatinntak. Sjømat er en viktig del av et balansert kosthold og bidrar med viktige næringsstoffer som for eksempel marine omega-3 fettsyrer, vitamin D og jod. Nyere forskning viser at en sub-optimal ernæringsstatus av marine omega-3 fettsyrer, jod og vitamin D, kan ha en negativ påvirkning på mors mentale helse og barnets utviklingen.

Regionsenter for barn og unges psykiske helse, Øst og Sør leder prosjektet (RBUP øst og sør). RBUP har høy kompetanse innenfor mental helse og spedbarns utvikling, og har invitert NIFES til å ta ansvar for ernæringsdelen av prosjektet. Datainnsamlingen startet høsten 2011 og omfatter data fra nesten 1000 familier. Prosjektet er finansiert av Norges Forskningsråd, mens ernæringsdelen er finansiert av FHF gjennom «Fish intervention studies».

Målsetting

Formålet med Liten i Norge er å få mer kunnskap om faktorer som påvirker barns utvikling helt fra graviditet og fram til foreløpig 18-månedersalderen.

 

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer