Sjømat og fedmeutvikling
Startdato: 1. januar 2013
Sluttdato: 31. desember 2016
Finansert av: Fiskeri og Havbruksnæringens Forskningsfond
Samarbeidspartner: Biologisk Inst og Inst for Idræt og ernæring, Københavns Universitet, Skretting ARC, Lerøy Seafood group, Marine Harvest og Norsk sjømatsråd
Prosjektet ledes av: NIFES

Bakgrunn

Flere studier har sett på hvordan et høyt sjømatinntak kan være gunstig i forbindelse med utvikling av fedme og diabetes. Forskningen omkring sjømat i relasjon til fedme og diabetes har imidlertid i all hovedsak vært fokusert på enkeltkomponenter i sjømaten. Det er kjent at de forskjellige komponentene i sjømaten både kan interagere med hverandre og med komponenter fra andre matvarer som inngår i et måltid, men konsekvensene av disse interaksjonene er lite studert.

Målsetting

Vår hypotese er at proteiner fra sjømat kan bidra til å forhindre vektøkning både ved å øke metthetsfølelsen og øke energiomsetningen, og at denne evnen kan påvirkes av måltidets sammensetning. Vi skal i dette prosjektet studere effekten av torsk og laks på metthetsfølelse og energiomsetning i både mennesker og mus. Vi skal også undersøke hvilke matvarer fisken bør kombineres med for å oppnå den beste effekten.

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer