Vi søker deltakere til en studie som ser på hvordan sjømat påvirker omsetningen av fett og sukker i kroppen. Noe for deg?

Målet med studien er å kartlegge hvordan mager fisk syv dager i uken kan påvirke kroppssammensetningen og omsetningen av fett og sukker hos generelt friske personer.

­– Befolkningen generelt bør spise mer sjømat. Sjømat er en god og naturlig kilde til proteiner. Vi ønsker å undersøke om fiskeproteiner i dietten kan være gunstig for nivået av fett og sukker i blodet, sier høgskolelektor Eli Kristin Aadland, som tar sin ph.d på mager sjømat og metabolsk helse ved NIFES.

Prosjektet ledes av NIFES (Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning) og er et samarbeid med Høgskolen i Bergen, Laval University i Canada, Haukeland Universitetssykehus og Universitetet i Bergen. Sammen leter de etter personer mellom 18 og 65 år, som føler seg friske og som ønsker å delta i studien.

Deltakere kan ikke røyke, være allergisk mot fisk, eller gå på medikamenter som påvirker sukker- og fettomsetningen i kroppen.

Eli Kristin Aadland.

Gratis måltider

Studien har oppstart i januar 2013, og alle deltakerne vil i uke 4-8 og uke 16-20 få servert lunsj og middag, bestående av enten ulike typer kjøtt eller ulike typer sjømat.

Maten vil bli servert ved Høgskolen i Bergen på Landås, hver dag ca. klokken 16.00. Fredag får man også med seg måltider hjem til helgen.

– Det er også viktig å presisere at maten man får som deltaker er gratis, sier Aadland.

I løpet av studien kalles også hver deltaker inn til fire kontroller hos medisinsk personell. Dette vil ta én dag hver gang, og alle deltakere vil bli kompensert 1000 kroner for tapt arbeidsfortjeneste og reiseutgifter, per kontroll. Når studien er over, vil hver deltaker få vite kroppssammensetningen sin.

Det vil ikke være mulig å identifisere deltakerne i forskningsresultatene når resultatene publiseres. Prosjektet er godkjent av Regional komité for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK Vest).

Interessert?

Dersom du er interessert i å delta i undersøkelsen, kan du sende e-post til: magerfisk@nifes.no/, eller ta kontakt med Eli Kristin Aadland på telefon 957 94 356. Interesserte deltakere vil bli kontaktet per telefon med spørsmål om medisinsk historie og kostvaner.

Annonsen til studien finner du her.

Filer til nedlasting • Forespørsel om deltakelse_final.pdf 25,2 kb

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer