Foto: Linn Røkenes/Norges Sjømatråd

Nina Sylvia Liland gikk helt til topps i kampen om Forskerforbundets Hjernekraftpris 2014 for filmen «Å fôre en laks». I dag mottar hun prisen.

Tidligere i januar ble det klart at Nina Sylvia Liland var én av fire vinnere av Forskerforbundets Hjernekraftpris 2014.

Om vinnerbidraget, kortfilmen «Å fôre en laks», skriver juryen:

«Bidraget er en kortfilm som dokumenterer ernæringsutviklingen for laks. Målet er å generere kunnskap om oppdrettsnæringen med utgangspunkt i fôring.
Juryen mener at kunnskapen som formidles i «Å fôre en laks» holder høy faglig kvalitet og er formidlet på en svært god og lett tilgjengelig måte. Bidraget viser hvor viktig det er med forskning for å kunne videreutvikle en av Norges viktigste næringer, ikke minst på bakgrunn av virkninger på havmiljøet.»

Forskningsdirektør ved NIFES, Bente Torstensen, er strålende fornøyd med prisen Liland har vunnet.
– Dette var kjempekjekt. Det som er ekstra moro er at denne filmen ikke er laget i regi av NIFES. Så det viser at Liland er en initiativrik, ung forsker som tar forskningsformidling på alvor, sier hun.

Liland, som disputerte for doktorgraden ved NIFES/Universitetet i Bergen i desember, vinner dermed en pris på 30.000 kroner.

Etter fullført doktorgradsarbeid har Liland nå en postdoktor-stilling ved NIFES, der hun forsker på fiskeernæring.

Prisen overrekkes i dag av juryens leder og tidligere kunnskapsminister, Tora Aasland. Den formelle overrekkelsen vil skje i Forskerforbundets lokaler i Tollbugata 35 i Oslo.

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer