Foto: Erik-Jan Lock

Tirsdag 6. desember 2016 blir det første seminaret i nettverket Network on Insects in the Circular Economy (NICE) arrangert i Bergen.

De siste årene har industriell produksjon av insekter til bruk i mat og fôr blitt et viktig tema. NICE er et nettverk for alle aktører innenfor insektbransjen i Norden, finansiert av NFR. Nettverket skal arrangere fem seminarer i løpet av en periode på tre år, både i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Dette er en ny og spennende arena hvor mange ulike fagområder møtes. Viktige temaer som bærekraft, nye proteinkilder og lokal mat forenes i denne nye bransjen, sier Erik-Jan Lock som er forsker ved NIFES og leder i NICE.

Kan hvem som helst delta på seminaret?
– Ja, alle er velkomne. Er du opptatt av hva du spiser, eller spør deg selv hvorfor insekter får mye oppmerksomhet, er du også velkommen, sier Lock.

NICE-logo

Program (på engelsk):

Clarion Hotel Admiral, C. Sundts gate 9, Bergen
December 6th 2016
750 NOK p.p. (lunch included)
For questions and registration send an email to: nice@nifes.no

09:30 Registration and coffee
10:00 – 10:15 Welcome
10:15 – 10:45 From Tanzania to Norway: experiences of a pupa start-up
Alexander Solstad Ringheim, InvertaPro
10:45 – 11:15 Will we find insect meal in salmon feed?
May-Helen Holme, EWOS
11:15 – 11:45 Ocean Forest – from waste to high value products; how to increase the sustainability of aquaculture
Harald Sveier, Ocean Forest
11:45 – 12:15 Status on insects as food and feed in Norway
Mette Lorentzen, Norwegian Authority on Food Safety

12:30 – 14:00 Lunch at Clarion Hotel Admiral

14:00 – 14:30 The strategic safety concept for insects in feed
Olivier Fumière, Walloon Agicultural Research Centre
14:30 – 15:00 Sweden’s bioeconomy hatching out?
Finn Englund, SP Technical research institute of Sweden
15:00 – 15:30 Status in Finland – focus on consumer studies
Jaakko Korpela, University of Turku
15:30 – 16:00 Status in Denmark – focus on nutrition and life cycle assessment
Nanna Roos, University of Copenhagen
16:00 – 17:00 Plenary discussion and closing remarks

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer