Kadmium
Kadmium Foto: Eivind Senneset

Sjømat er en god kilde til næringsstoffer vi ikke finner særlig mye av i andre matvarer. Først og fremst er fisk og annen sjømat en god kilde til proteiner av høy kvalitet, og dette gjelder både mager og feit fisk. Sjømat inneholder også marine omega-3 –fettsyrer som kroppen vår i svært liten grad klarer å lage selv. Fet fisk har det høyeste innholdet av marine omega-3 fettsyrer, og selv om makrellen inneholder mest, er både sild og laks også gode kilder. Faktisk vil også ett middagsmåltid med torsk gi deg tilstrekkelig marint omega-3 for den dagen, ifølge de europeiske matmyndighetene.

Fet fisk er også en god kilde til vitamin D, og her er det sild som har det høyeste innholdet, men også makrell og laks bidrar. Mager fisk som torsk er den beste kilden til jod, mens de fleste feite fiskeslagene har et noe lavere innhold av dette sporelementet. Det anbefales å spise både fet og mager fisk for å få i seg alle de viktige næringsstoffene.

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer