Sjømat og helse

Hvordan fisk og annen sjømat påvirker helsen vår.

Helsedirektoratet anbefaler befolkningen å spise to til tre måltider med sjømat per uke, der halvparten bør være fet fisk. Sjømat er en vesentlig del i et variert kosthold på samme måte som frukt og grønnsaker, meieriprodukter og grove kornprodukter.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har som mål å redusere forekomsten av ikke-smittsomme sykdommer som diabetes 2, fedme og hjerte- og karsykdommer. Mer fysisk aktivitet, kutt i tobakksforbruket og et sunt kosthold er tre av punktene som skal bidra til dette. NIFES forsker på hvordan sjømat kan være med og bidra til et sunnere kosthold.

De siste årene har matsikkerhet fått økende fokus global. Matsikkerhet betyr at det skal være trygg og næringsrik mat tilgjengelig for alle til enhver tid. I tillegg er det viktig at ernæringssikkerheten er ivaretatt. Det vil si at vi ikke bare har nok mat, men at vi har mat med de riktige næringsstoffene. Sjømat er en god kilde til omega-3, jod, selen og proteiner, og dette er næringsstoffer som det ikke finnes så mye av i annen mat.

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer