430 forskere fra 30 land kommer til Norge neste uke for å snakke om hvordan verden kan skaffe tilstrekkelig og riktig mat til oppdrettsfisken.

– Dette er et av de store spørsmålene i forskningen på akvakultur i dag, sier forskningssjef ved NIFES, Rune Waagbø.

NIFES er i samarbeid med flere andre norske forskningsinstitusjoner vertskap for det 15. International Symposium on Fish Nutrition and Feeding, den største internasjonale konferansen for i ernæringsforskning innen akvakultur. Når over 400 forskere møtes til en ukes vitenskapelig samvær i Molde på mandag er det 25 år siden sist Norge var vertskap for dette forskertoppmøtet.

Tema for konferansen i år er ”Feeding our food” – med andre ord: hvordan sikre råvarer til fiskefôr på en bærekraftig måte, som samtidig er forenlig med god fiskehelse og produktkvalitet.

 – Allerede i 2001 viste en rapport fra Norges forskningsråd som NIFES var med å utarbeide at havets øvre ressursgrense var nådd og at proteiner til fôret i fremtiden i økende grad måtte komme fra andre kilder enn fiskemel og fiskeolje. Det er rik tilgang på planteråvarer. Men den økte bruken av planter skaper en rekke nye utfordringer, deriblant ernæringsutfordringer for fisken. Det er blant annet disse utfordringene forskningen forsøker å løse, forklarer Waagbø.

NIFES stiller med sju vitenskapelige innlegg under konferansen som spenner fra klimaforskning i oppdrettssammenheng til endret kolesterolomsetning i fisk som følge av økt bruk av plantefôr.

Les mer på konferansens hjemmesider

 

Kontaktperson: Rune Waagbø

Telefon: 48185036

E-post: rwa@nifes.no/

 

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer