Mohammad Madani Ibrahim disputerer 19. desember for ph.d. -graden ved Universitetet i Bergen.

Miljøgifter finnes både i naturen og i maten vi spiser. Et flertall av miljøgiftene har vært forbudt i mange år, men på grunn av lang levetid finnes de fortsatt i miljøet. Miljøgifter brytes langsomt ned og akkumuleres derfor i marine miljø og kan dermed oppkonsentreres i sjømat. Når vi spiser mat som inneholder fettløselige miljøgifter lagres miljøgiftene i fettvevet i kroppen vår. Det er foreslått at inntaket og denne lagringen av miljøgifter kan bidra til utviklingen av fedme og diabetes type 2. I sin doktorgrad ville Ibrahim undersøke årsakssammenhengen mellom miljøgifter i mat og utvikling av fedme og diabetes type 2, ved å gi ulik type sjømat til mus. Avhandlingen består av tre forsøk med forskjellige typer sjømat og ulike typer og mengder miljøgifter.

Les mer på UIBs nettsider.

 

 

 

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer