Under årets forskningsdager i Bergen blir kjemiåret markert. NIFES deltar under Kunnskapsfesten lørdag 24. september på Festplassen, med standen ”Mye kjemi på sjømattallerken”. Doktorgradsstudent Anita Røyneberg holder samme dag foredraget ”Har følelsen av velvære noe med fedme å gjøre?” på Bergen Offentlige Bibliotek. Forskningsdagene er et samarbeid mellom flere forskningsmiljø i Bergen.

Uten kjemi hadde det vært umulig å si om fisk og sjømat er sunn og trygg å spise.  Fisken er faktisk full av kjemiske stoffer. Mest næringsstoffer som er bra for helsen din, men den kan også inneholde fremmedstoffer, som ikke er så bra. Hvordan finner vi stoffene og hvordan ser vi forskjell dem? Prøv deg som fiskeforsker på NIFES stand lær deg å skille stoffene fra hverandre.

Foredrag om fedme og velvære

Det finnes signalstoffer i kroppen som påvirkes av det du spiser, og spesielt av omega-3 som det er mye av i fisk. De regulerer appetitten, og er også knyttet til følelsen av velvære.  Nå viser det seg at reguleringen av disse signalstoffene også kan bety noe for ”hvor god” kroppen din er til å lagre fett. Hør foredraget til doktorgradsstudent Anita Røyneberg i program for sjømat og helse kl 14.20 på Bergen Offentlige Bibliotek.

Forskningsdagene i Bergen varer fra 23. september til 2. oktober. I tillegg til forskningstorg vil det også bli arrangert Forsker grand prix, skoleprosjekter, museumsdag, filmvisninger, foredrag og debatter. Målet er å vise frem forskningsbyen Bergen og skape en lokal arena der publikum kan oppleve forskning på nye og spennende måter.

Tips en venn

Avbryt

Eposten er blitt sendt

Footer